Esittely

Henkilökunta | Naudan lyhyt oppimäärä | Muut eläimet


Muista, että Dancing Demon on virtuaalinen maatila, eivätkä tekstien henkilöt, paikat tai tapahtumat liity oikeaan elämään!


Navetan taustatarinaa

Dancing Demon on saanut nimensä tilanpitäjän ensimmäisestä nimikkosonnista: Dancing Demon nimisestä holsteinvasikasta. Se oli suhteellisen pieni rotunsa edustajaksi ja se oli täysin musta. Demo oli oikein eloisa ja sosiaalinen pikkusonni, joten se päätettiin kuohia, jolloin se sai jäädä elämään tilalle ikään kuin maskottihärkänä.

Demo oli Tatjanan paras ystävä ja navettatöiden lomassa kaksikon saattoikin usein nähdä navetan pihalla käveleskelmässä tai jopa leikkien yhdessä pienehköllä agility-radalla. Demo antoikin Tatjanalle paljon inspiraatiota tulevaisuuden tilaansa varten.

Demo eli onnelista ja tervettä härän elämää noin viisi vuotiaaksi, kunnes se menehtyi sisäiseen verenvuotoon syötyään säilörehun sekaan riekaloituneen tölkin siruja.


Pihaympäristö

Tila sijaitsee Hietamäen pitäjässä, Itä-Suomessa. Se on noin kahdeksan kilometrin päässä Hietamäen keskustasta, tehden näin peltojen ja metsien ympäröimän maatilan rauhalliseksi ympäristöksi kävijöilleen. Tilaa ympäröi monen hehtaarin alalta erityyppiset pellot, jotka kaikki kuuluvat tilan omistukseen. Pelloilla kasvatetaan pääsääntöisesti kaura-herne seoksia karjan säilörehuksi, mutta sen lisäksi löytyy myös puhtaita kaura- ja ohrapeltoja, joiden viljasato lähtee yleensä myyntiin talleille hevosten käyttöön.

Lisäksi navettaa ympäröi pari laidunta, joissa lehmät saavat laiduntaa koko kesän. Laitumilta löytyy juomapisteet, sääsuojat ja mahdollisuus myös lehmien uittoon. Ulkoilutarhat löytyvät heti navetoiden yhteydestä ja ne ovat käytössä ympäri vuoden.

Navetan läheisyydestä löytyy lieteallas, pari laakasiiloa ja konehalli tilan kalustolle. 


Navetta

Itse karjasuoja on 2000-luvun alussa rakennettu pihattonavetta, jossa on tilaa noin kaksikymmenpäiselle karjalaumalle. Lehmät pääsevät kulkemaan eläintiloissa vapaasti ja parsipaikkoja on riittävästi. Tämän lisäksi lehmillämme on mahdollisuus ympärivuotiseen ulkoiluun niiden niin itse halutessa.

Lypsy tapahtuu kaksipaikkaisella lypsyasemalla. Lehmät kerätään ennen lypsyä tilavaan erottelutilaan, josta ne pääsevät vuorollaan lypsettäviksi ja lypsyn jälkeen suoraan takaisin eläintiloihin.

Navetassa on uritetut palkkilattiat ja lantakone kiertää noin parin tunnin välein. Parret on varustettu vesipatjoilla, jotta lehmän olisi mukava maata ja kuivikkeena toimii korkealaatuinen puru. Navetta on myös hyvin ilmastoitu ja valaistu. Ikkunoita löytyy lähes joka seinältä, että pieninkin luonnonvalo saadaan sisään. Juomakupit löytyvät ruokintapöydän luota, mutta tämän lisäksi navetassa on myös yksi isompi juoma-allas. Lisäksi navetan perältä löytyy karjaharja.

Nuorkarja on sijoitettu pihatien toisella puolella olevaan vanhaan navettaan. Siellä asustaa hiehojen lisäksi myös ummikot, jotka siirretään päänavetan poikimakarsinoihin poikimisen lähestyessä. Vanhan navetan asukkailla on myös mahdollisuus ympärivuotiseen ulkoiluun.

Vasikat asustavat päänavetassa, mutta niiden tilat on eristetty aikuisista lehmistä. Näin turvaamme vasikoiden terveyden, sillä ne voisivat sairastua helpommin esim. hengitystieinfektioihin. Juoton loppuessa vasikat siirretään vanhaan navettaan, ja ensimmäisen poikimisen yhteydessä ne pääsevät asumaan aikuisten lehmien pariin päänavettaan.

Lisäksi navetasta löytyy luonnollisesti maitohuone, valvomo, toimisto ja taukotupa. Valvomosta löytyy tietokone, josta näkee jokaisen lehmän tiedot. Lisäksi navetan valoja ja lantakoneita ohjataan valvomosta käsin. 

Toimistossa tehdään navetan kirjanpito, ja lehmien tiedot löytyvätkin paperiversioina monesta kansiosta toimiston nurkassa olevasta kirjahyllystä. Lisäksi toimistosta löytyy ensiapupakkauksia, lääkekaappi, jääkaappi kylmässä säilytettäville lääkkeille ja työskentelytilat eläinlääkäreille ja seminologeille.

Taukotupa on tarkoitettu nimensä omaisesti taukoja varten. Huoneesta löytyy sohva ja pari nojatuolia, kahvipöytä, pieni jääkaappi sekä kahvinkeitin. Taukotuvassa on mahdollista järjestää palaverejä tai muuten vain viettää aikaa lukien lehtiä tai nauttien eväitä.


Päärakennus

Pihatien päässä on harmaa, punakattoinen ja kaksikerroksinen talo. Se on Tatjanan asunto, mutta rakennus toimii myös eräänlaisena majatalona. Alakerta on tilan emännän ja hänen koiriensa käytössä. Alakerrasta löytyy kylpyhuone ja pyykkitupa, keittiö, olohuone sekä Tatjanan makuuhuone.

Yläkerrasta löytyy montakin makuuhuonetta, joita vuokralaiset tai vierailijat saavat käyttää yöpymissijoinaan. Alakerran yleiset tilat makuuhuonetta lukuunottamatta ovat myös vieraiden vapaassa käytössä, kunhan pitää paikat siistinä.

Talon takaa löytyy myös ulkosauna, jota saa käyttää vapaasti. Saunasta löytyy erilaisia saaveja pesuvesien tekoa varten sekä palasaippuaa. Saunalta lähtee kivilaatoista tehty polku järven rantaan. Ranta on hiekkapohjainen ja melko nopeasti syvenevä, joten se soveltuu uimiseen. Varsinaista hiekkarantaa ei ole, mutta laiturilla on mahdollista rentoutua ja nauttia auringosta.


Tämä on virtuaalinen maatila! This is a SIM-game farm!
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita