TOIMINTA

Virtuaaliharrastus pyörii pääsääntöisesti hevosten ja koirien ympärillä, joten Dancing Demon on hyvinkin yksinäinen täällä bittiavaruudessa. Tämänhetkinen pääideamme on enimmäkseen toimia eräänlaisena "infosivuna" maatilojen toiminnasta, mutta tavoitteemme on järjestää monipuolista toimintaa kaikenlaisille virtuaaliharrastajille. Jokaisen mieltymyksiin varmasti löytyy jotain puuhaa, ja ehdotuksia otetaan aina vastaan!


Tilan vuokraus

Tilan maita on mahdollista vuokrata omaan käyttöön esimerkiksi kisojen tai leirien järjestämiseen. Pellot toimivat hyvin niin kisa- kuin näyttelykenttinäkin, joten ulkokisat onnistuvat mainiosti sään niin suosiessa.

Päärakennuksen yläkerta mahdollistaa tilalla yöpymisen ja helppokulkuiset maastot sopivat sekä ratsastukseen, että koirien koulutukseen. Niinpä Dancing Demon ottaa vastaan myös niin erilaisia leiriläisiä, kuin myös mahdollisia päivävaelluksiakin.

Talliahan tilalta ei löydy, mutta laitumet ja tarhat ovat vapaassa käytössä karjan laidunnuksen mukaan.

Jos tahdot käyttää tilaa oman tallisi/kennelisi toimintaan, otathan yhteyttä joko vieraskirjaan tai sähköpostiin, niin sovitaan asiasta!


Tarinankerronta

Dancing Demonista löytyy tarinakirja, jonne kävijät saavat vapaaehtoisesti kirjoittaa tarinamuodossa käynnistään tilalla. Tarinaan voi sisällyttää josko kävijä oppi jotain uutta tai pääsi vaikka kokeilemaan lypsyä. Tai ihan vain, jos tutustui tilan eläimiin ja rapsutteli niitä. Tyyli on vapaa, mutta tietenkään kukaan ei saa kuolla tai loukkaantua vakavasti. Tarinoita saa halutessaan toki kirjoittaa lisää, jos siitä tykkää ja innostuu!

Tilan sähköpostiin on myös mahdollista lähettää kuvia, jos esim. tahtoo piirtää vaikkapa kuvan tarinan sijaan.

Tarinaideioita:

  • lypsyyn osallistuminen
  • vasikoiden juotto
  • navetta-/peltotöiden teko
  • hiehojen talutus
  • lehmien klippaus
  • eläinten pesu

Jalostus

Koska virtuaalimaatiloja ei taida olla Dancing Demonin lisäksi muita, on karjanjalostuksemme hyvin pienimuotoista. Jokainen yksilö ja suku on täysin ylläpidon päästä keksittyä, mutta tavoitteena olisi pitää jalostus silti mahdollisimman monimuotoisena - vaikkakin yhden henkilön voimin. Eläimen siirtyessä tilalta eteenpäin, sen tiedot yksinkertaisesti poistetaan, sillä virtuaalimaailmasta ei löydy hiehokasvattamoita tai muita maatiloja.

Päärotumme ovat holstein ja ayrshire, muuta toivelistalla olisi myös muidenkin rotujen lisääminen karjaan. Etenkin suomalaisten rotujen jalostus olisi haaveena. Jalostuksessa kiinnitämme huomiota sorkka- ja utareterveyteen ja meille onkin tärkeää hyvä luonteiset ja terveet eläimet. Lisäksi suosimme luonnollista nupoutta periyttäviä sonneja.

Sonnivasikat lähtevät tilalta joko kasvattamoihin tai jalostussonneiksi. Osa hiehoistakin myydään hiehokasvattamoihin, mutta suurin osa hiehoista kasvatetaan itse. Sonnivasikan nimen eteen tulee DM-liite ja vasikan nimi on yleensä englanniksi.

Hieho/lehmä, joka ei syystä tai toisesta voi elää tilallamme, mutta olisi muuten elinkelpoinen yksilö, myydään eteenpäin. Toiveena tämän tyyppisille kasvateille olisikin löytää pysyvä koti virtuaalimaailmasta. Jos oma lemmikkilehmä tai kasvattivasikka kiinnostaa, niin otathan rohkeasti yhteyttä! 

Huomioithan, ettemme kuitenkaan myy eläintä ykineläjäksi, vaan vaadimme sille vähintäänkin yhtä lajitoveria seuraksi!


Navetan päiväjärjestys

5.30 Navetan tarkistus, vasikoiden juotto

6.00 Lehmien lypsy, navetan siivousta

9.15 Lehmien ruokinta, siirymä vanhalle navetalle

9.30 Eläintilojen siivousta, rehujen jako

10.00 Perus siivoilua, vasikoiden juotto


15.00 Navetan tarkistus, vasikoiden juotto

15.30 Lehmien lypsy, navetan siivousta

18.00 Lehmien ruokinta, siirtymä vanhalle navetalle

18.30 Eläintilojen siivousta, rehujen jako

19.00 Perus siivoilua, vasikoiden juotto


  • Maitoauto käy joka toinen päivä.
  • Sorkat huolletaan pari kertaa vuodessa, kontrollikäynnit tarvittaessa.

  • Parret desinfioidaan maanantaisin ja torstaisin.

Aamu- ja iltalypsyt ovat periaatteiltaan samanlaisia. Nauta pitää rutiineista, joten siksi jokainen päivä on suunniteltu samalla kaavalla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että jokainen päivä olisi täysin samanlainen. Joskus lypsyssä menee kauemmin kuin normaalisti ja joskus taas lypsy voikin edetä reippaaseen tahtiin. Lypsettävien määräkin itsessään vaikuttaa jo päivän aikatauluihin. Poikimiset, umpeen menevät lehmät, siemennykset, sairaustapaukset ja muu "ylimääräinen" muuttaa päivän kulkua rajustikin. Kiimantarkkailua tehdään kokoajan, etenkin heti navettaan tultaessa ja lähdettäessä, kun eläimet makaavat.

Tämä on virtuaalinen maatila! This is a SIM-game farm!
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita